Ще инициираме дебат, като поканим всички партии да дебатираме. Ще водим

...
Ще инициираме дебат, като поканим всички партии да дебатираме. Ще водим
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще разговаряме с всички парламентарни сили. Вярваме, че всеки тук е патриот |

Ще инициираме спор, като поканим всички партии да дебатираме. Ще водим разговор, тъй като имаме вяра, че всеки тук е родолюбец.

Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по време на изявлението си от трибуната в първия ден на 46-ото Народно заседание. Иванов добави, че от обединението ще приказват с всички парламентарни сили и всички депутати. 

Той добави, че основният прокурор Иван Гешев не смее да се появи в Народното събрание: " Надявам се, че това е израз, че си приготвя оставката. Ще покажем, че няма безотговорни носители на обществена власт. "  

Иванов показа част от националните цели на обединението: 

- решителна промяна и излекуване на бранш сигурност, както и осъществяване на лустрация;

- възобновяване на енергийния суверенитет на България;

- продължение на модернизацията на армията като платформа за трансфорция на цели сектори;

- въвеждане на електронно ръководство след изхарчени 2 милиарда лв.. Срам!;

- правосъдна промяна.

От трибуната Христо Иванов съобщи още, че България е в рецесия и най-очевидното проявяване на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно обикновено ръководство, което се употребява с доверие. Според него страната е изправена пред провокации, като би трябвало да се стартира работа по някои от тях:

- Работа за последваща коронавирус вълна и разискване с другите мерки какви ограничения могат да се вземат.

- Максимално бързо внасяне на Плана за възобновяване и резистентност и гаранция, че " парите няма да бъдат откраднати ".

- Максимално бърза работа по бюджет на смяната, който не просто да повтори финансовата рамка, а да се заложи моделът за възобновяване.

" Това, което се случва с една болница, би трябвало да бъде знак, че е време за сериозен диалог за промяна на опазването на здравето. Стои систематичната неспособност на лекарите да си правят работата, тъй като по този начин и не направихме цялостна промяна ", добави Иванов. 

Освен това, по думите му, акцент ще е и промяна в изборното законодателство и гласуването на българите в чужбина, с цел да се чува всеки глас.

Приоритет на " Демократична България " ще е гарантиране на опазването на българското естествено завещание. " Трябва да превърнем вложенията в българското обучение, просвета и просвета в приоритет, за мен културата ще е значима тематика, би трябвало да отстоим българския интерес, да проявим неотстъпчивост и храброст, да намерим решение на казуса със Северна Македония  - да намерим истината, да намерим метод да сме дружно членове на Европейски Съюз семейство ", сподели още той.  

Иванов още веднъж повтори, че страната ни е в рецесия, подбудена от това, че има корупционен модел, който има корени в тоталитарния режим и във въздействието на службите. " Сарайският модел има върхово достижение в този момент, само че се надявам  да остане последно в ръководството на Борисови ", съобщи той.

Според него ще се разбере кои са партиите на митинга и на смяната по това какви дейности подхващат. 

" Когато виждаме ръководители на две партии да отиват да се срещат с Ердоган, е израз на разлюляване на българския суверенитет, когато в България към този момент не се приказва за присъединение в Шенген, когато не можем да излъчим представители в европейската прокуратура, когато хора се снимат с фланелки с лика на един от глобените по " Магнитски " - това демонстрира, че държавността е доста зле ", безапелационен е Христо Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР